Jump to content
Cover for Gästen
Isbn: 978-91-8023-650-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2022
Narrator: Björn Andersson
Length: 7 hours 14 minutes

Audiobook

Gästen

Ulla Trenters klassiska Harry Friberg-deckare!

På Grand Hotell i Stockholm bor en rödhårig flicka. Hur hon hamnat där vet hon inte, och hon minns inte heller sitt namn. På hotellet bor även Harry Friberg och hans nyblivna fru Astrid. De ska tillbringa några nätter där efter en dramatisk vigsel som slutade med att deras bröllopsvittne, Sylvester, blev skjuten. Men det dröjer inte länge innan smekmånadens frid bryts och en man hittas död – mördad – inne på sitt rum.
Den avlidnes kyliga hustru dyker upp på hotellet, men verkar inte ha för avsikt att hjälpa till med utredningen. Dessutom ringer Astrids kusin Gustav upp från Göteborg och lägger sig i fallet, som han tänkt omvandla till en deckare. Men har han i själva verket andra motiv?
Ulla Trenters Gästen utspelar sig i Grand Hotells atmosfäriska miljöer, där två rafflande kriminalgåtor korsar varandras vägar.

ULLA TRENTER [1936-2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla Trenter var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone