Jump to content
Cover for Och himlen var oskyldigt blå
Isbn: 978-87-2841-242-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: September 2022

E-book

Och himlen var oskyldigt blå

"Jag åkte till Thailand för att sola, bada, sova och dricka kokosnötsdrinkar. Jag ville komma hem utvilad och brunbränd med en snygg skräddarsydd kostym. Inget blev som planerat. Jag kom hem med så mycket mer än jag någonsin kunnat föreställa mig.

Livet och döden är mig närmre och känns mer påtagliga än någonsin tidigare. Jag vet inte vad som händer imorgon men jag tror på liv."

Katastrofen var snabbt ett faktum när tsunamin svepte över kusterna runt Indiska oceanen år 2004. Charlotta André var själv på plats när tragedin inträffade och i den här boken återger hon sina erfarenheter. Hon berättar om hur hon lyckades ta sig överlevande därifrån för att sedan vara med och hjälpa skadade individer och barn som förlorat sina föräldrar i flodvågen. Det är en gripande skildring om såväl rädsla och kaos som livsvilja, mod och medmänsklighet.

Utöver Charlottas beskrivning får vi även ta del av hennes mammas upplevelse av händelsen från Sverige samt två efterord av Hans Rosling respektive Robert Eriksson.Charlotta André är en av dem som överlevde tsunamikatastrofen år 2004. Hon stannade kvar på plats som volontär för att hjälpa andra överlevande och har därefter skrivit en bok om sin upplevelse.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone