Jump to content
Cover for Elara och isfolket
Isbn: 978-91-7987-854-2
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 9-12 years For emergent readers
Accessible since: September 2022
Narrator: Louise Löwenberg
Length: 22 minutes

Audiobook

Elara och isfolket

Elara och isfolket är den andra boken i serien om utomjordingen Elara som nödlandar på jorden.

Ester, Matti och Elara ser ett stort rymdskepp sväva över dem. Nej, det är isfolket från Kerak! Hur vet de att Elara är här? Syskonen och Elara ser hur en liten snöbollsliknande farkost lämnar det stora skeppet. Den flyger mot den plats där de har gömt Okulis, Elaras rymdskepp. De måste snabbt ta sig dit. Men hur ska de kunna göra det utan att bli upptäckta av Månssons spionkor? Och hur skyddar man sig mot vapen som skjuter istappar?

Beppe Singer är välkänd programledare, producent, författare och föreläsare. Bland annat har han varit programledare för Det Stora Experimentet som vann Kristallen 2017 för Årets bästa barn- och ungdomsprogram, och har också fått pris som Årets folkbildare 2011 för teveprogrammet Hjärnkontoret. Han är författare till bokserien Beppe testar

Illustrationerna är gjorda av Katarina Vintrafors. Hon har illustrerat mer än 50 barn- och ungdomsböcker, men är även konstnär och designer.

Sagt om Elara och den stora kraschen:

Här finns inslag av både humor och sci-fi. /…/ En spännande och fantasifull berättelse om möten, olikhet och förståelse för att vi kan vara annorlunda. 

Gunilla Essén, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone