Jump to content
Cover for Sveriges rovdjur: de fem stora: björn, varg, lo, järv och kungsörn
Isbn: 978-91-7469-531-1
Publisher: Ordalaget Bokförlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2022

E-book

Sveriges rovdjur: de fem stora: björn, varg, lo, järv och kungsörn

"Rikligt med välvalda bilder... intresseväckande och mycket faktarik... Boken vänder sig till alla vetgiriga barn som vill lära sig mer om några spännande rovdjur. Betyg 4 av 5"

– BTJ, Bengt Magnusson Björksten

Lär dig om björn, varg, lodjur, järv och kungsörn Sveriges fem stora rovdjur.

I Sveriges rovdjur finns massor med fakta om Sveriges fem stora rovdjur: björn, varg, järv, lo och kungsörn. Här får du bland annat lära dig om var i Sverige de finns, hur de lever, vad de äter och hur farliga de är. Det finns även uppslag med klurigheter och anekdoter om de olika djuren. Innehåller dessutom kort information om andra rovdjur i Sverige, såsom räv och utter.

På ett underhållande och pedagogiskt sätt presenterar Björn Höglund alla möjliga sorters fakta om de olika djuren Visste du att björnen föder sina ungar när den ligger och sover i ide? Eller att den kan äta 160 liter blåbär på en dag? Hur låter lodjuret? Ryter det som ett lejon eller jamar det som en katt?

Björn Höglund är med sin bakgrund som historielärare och journalist suverän på att göra fakta tillgängligt och intressant. Han har bland annat gett ut böckerna Sveriges insekter, Sveriges historia och Mystiskt och spännande i Sverige för samma åldersgrupp. Han har även arbetat med frågeprogram för SVT och skrivit över 10 000 frågor till bl a Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone