Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Orm och stege
Isbn: 978-91-7799-509-8
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Hanna Fred Ekman
Length: 12 timmar 3 minuter

Ljudbok

Orm och stege

”Just så föröds vår ungdom och våra liv av krafter vi inte förstår. En briljant roman!" Håkan Nesser

Så var den där igen, minnesbilden av en sargad kropp i strandkanten med måsarna skriande kring huvudet. Vad hände egentligen där på ön? Ville jag ens veta?

En grupp ungdomar träffas varje sommar i Vallerås. Sedan barnsben har de svetsats samman i en vänskap som de tror övervinner allt.
Men sommaren 1978 blir annorlunda. Ortens församling får en ny pastor som trollbinder dem och stämningen försämras, saker hemlighålls och gamla oförrätter gör sig påminda. Det slutar i en katastrof ute till havs.
Fyrtio år senare dör ännu en i det gamla gänget. Han efterlämnar en önskan om att begravas i Vallerås och de forna vännerna träffas igen. Men mötet blir spänt och Ingrid, som aldrig glömt vad hon var med om den gången, stannar kvar för att söka i det förflutna. Var det en olycka? Varför sprack gemenskapen? Vem ljög för vem? Och var de verkligen ensamma på ön den där natten?
Orm och stege är en spänningsroman som utforskar hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar.

MARIA ERNESTAM debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och är sedan dess känd för sina egensinniga och välskrivna romaner, där hon balanserar spänning, allvar och humor. Hon är utgiven i elva länder, har deltagit i novellsamlingar i såväl Sverige som utomlands och har belönats med priser och nomineringar. Orm och stege är hennes trettonde roman.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone