Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria
Isbn: 978-91-7809-281-9
Förlag: Brombergs Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria

Hur kommer det sig att onkel Nikodims mystiska försvinnande under 1930-talet fortfarande är höljt i dunkel?

Hur är det möjligt att hans livshistoria är tabubelagd än idag, ett sekel senare?

Den ukrainska journalisten Victoria Belim återvänder 2014 till krigets Ukraina, på jakt efter en familjehemlighet som bevarats i generationer. Hon har tidigare studerat den post-sovjetiska politiken, och var beredd på att det kunde bli svårt att lösa gamla mysterier mitt under ett pågående krig. Men hon hade inte anat att det starkaste motståndet skulle komma från hennes egen mormor Valentina, som rätt och slätt förbjuder henne att rota i det förflutna. Må vara att KGB i Poltava har försvunnit för länge sedan, men "Rooster Trap", som deras huvudkontor och så lika tortyr-palats kallats, fick fortfarande Valentina att rysa. Och det av goda skäl, vilket hon snart skulle upptäcka. Hon känner sig helt enkelt tvungen att gräva efter sanningen om landets blodiga historia. Även risken fanns att sätta sig på kollisionskurs med sin egen mormor - och resten av familjen.

I "Röda sirener" får vi följa Victoria på hennes resa på jakt efter svar kring Nikodims försvinnande. På vägen får vi också uppleva oförglömliga och färgstarka möten med det gästvänliga, humoristiska och jordnära ukrainska folket.

Det är sällan en personlig memoar kan läses som en detektivhistoria. Röda sirener lyckas kombinera en fascinerande berättelse med en gåta som är svår att släppa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone