Jump to content
Cover for Becka med håret
Isbn: 978-91-7634-748-5
Publisher: Idus förlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: October 2022

E-book

Becka med håret

Becka med håret är en berättelse om att plötsligt bli sjuk, men i en sjukdom som inte är farlig. Alopeci är en sjukdom som drabbar det yttre, men inte bara - eller? Läs om vänskap, skilsmässa och om att tappa håret som tolvåring.

Mammas mage växer, Becka krymper. Hon ska få ett syskon, ett halvsyskon. Hon som inte ens  visste att mamma och Mattias tänkt skaffa barn.  Dessutom ska Flis flytta till andra sidan stan. Tänk om hon blir snobbig nu, så där som Beckas pappa blev? Hon kommer att bo bland folk med stora bilar och pooler i trädgårdarna. Flis som är världens roligaste kompis. Hon kommer glömma Becka, precis som pappa har gjort. Därför ska Becka dissa Flis nu, så att hon drar direkt. Lika bra att få det gjort, slippa gå och vänta. Rycka bort plåstret när hon själv bestämmer och är beredd. Fort och ont.

Becka stänger ute Flis och mamma föder en lillebror. Allt förändras, precis som Becka trott, men på ett sätt som hon aldrig kunnat förutse. Plötsligt börjar hon tappa hår. Stora tussar i duschen, på hårborsten och kudden. Vad är det som händer egentligen? Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone