Jump to content
Cover for Nemesis
Isbn: 978-91-8972-449-5
Publisher: Bookea
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: October 2022

E-book

Nemesis

Under Svenska kyrkans Skärtorsdagsevenemang vid Tele2 Arena, bränns en man på bål i något som misstänks vara en islamistisk terrorattack. På den runda byggnaden bredvid projiceras ett budskap: KUFR.

 

Erik Johansson har allt han önskat sig. Men efter ett avgörande beslut kommer sammanbrottet och Erik sjunker ned i en depression. Till slut finner han kraft i ett nytt beslut: de som snuvat honom på framgången ska minsann få sota för det.

Med sin alltid stöttande fru vid sin sida, planerar han sin gruvliga hämnd. De anordnar en tävling där vinsten är en tur längs Sweden Solar System. Resan startar med en fin middag vid Globen, som representerar Solen, och går sedan vidare norrut via bland annat Eriks hemort Delsbo och upp till slutmålet Terminalchocken i Kiruna. Den egentliga tävlingsvinsten är inte alls vad de tio vinnarna förväntat sig, men inte heller blir det som Erik tänkt.

 

Nemesis är en spänningsroman om orättvisa, misslyckanden och vanvett.

 

Håkan Kjellin kommer ifrån Delsbo är och är 46 år. Han har en masterexamen i Informatik och i närmare trettio år har han varit verksam som discjockey.
Nemesis är Håkan Kjellins debutroman.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone