Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bävermannen
Isbn: 978-91-8949-280-6
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2022
Uppläsare: Fredde Granberg
Length: 10 timmar 21 minuter

Ljudbok

Bävermannen

En man torteras till döds i en övergiven industrilokal i Enköping en het midsommarnatt. När polisen förstår vem offret är inser de att det finns tusentals misstänkta och att mördaren kan finnas var som helst i världen. Samtidigt som Sverige hukar i en ofattbar sommarvärme påbörjar en grupp poliser jakten på en ansiktslös person som gömmer sig i skuggorna av ett enormt digitalt hat.

I Enköping sitter en polis med förmågor som skulle kunna hjälpa utredningen framåt, men som samtidigt försöker överleva en personlig tragedi som krossat allt framtidshopp och begravt gamla ambitioner i sorg.

På andra sidan Atlanten förbereder sig någon för att ta den slutliga hämnden för ett oförlåtligt brott. En hämnd som kan komma att påverka USA:s politiska framtid för många generationer framåt och därmed världen i stort.

"Bävermannen" är den första delen i en serie om poliserna i Uppsala, Enköping och Håbo. Det är en spännande berättelse om hur hatet på nätet kryper in i verkliga livet och vad vi säger oss vara redo att göra mot varandra utan minsta eftertanke. Hur värderar vi ett människoliv på andra sidan skärmen?

Daniel Sjöberg är journalist med förflutet på bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Expressen. I dag bevakar han området där poliserna i den här berättelsen rör sig och det var där han fick idén till sin första spänningsroman. Daniel debuterade 2020 med familjedramat "Nästan Friends".

"Bävermannen" är den första boken i en planerad serie om Sara Lindén och hennes kollegor.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone