Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Batteristen
Isbn: 978-87-2846-932-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Konst, musik, teater, film Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2023

E-bok

Batteristen

Gösta är en musikens man. Han har rytmen i blodet och betraktar livet utifrån toner. Han överger sina studier för att själv komponera musik och gå med i ett jazzband. Han inleder en amorös förbindelse med den tilldragande Lizzy, men hans hjärta ska snart börja slå för någon annan. Sally, jazzbandets vokalist, visar Gösta vad riktig kärlek är. Den kärlek han känner för Sally kommer att förändra hans liv, inte minst i relation till sin bror Evert.

Gösta och brodern Evert har två vitt skilda uppfattningar och ideal när det kommer till hur ett liv ska levas. Gösta har en mer "traditionell" syn på en kärleksrelation mellan en man och en kvinna, medan Evert gett sig hän långt mer moderna idéer om sexuell frigjordhet. Det skapar en konflikt mellan bröderna, en klyfta som bara tycks växa mellan de två.

"Batteristen" är den andra delen i Walter Dicksons romanserie, som inleds med "Livsens dag".

Walter Dickson [1916–1990] var en svensk roman- och novellförfattare, född i USA, senare bosatt i Falkenberg. Hans emigrationsskildringar har jämförts med Vilhelm Mobergs, och Artur Lundkvist ska ha sagt "att medan Moberg är realismens skildrare av emigrantlivets stora skeende, skapar Walter Dickson den inre upplevelsens realism". Dickson gör ett betydligt litterärt avtryck med sin kreativt förtroliga berättarstil.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone