Jump to content
Cover for Hjälten på Titanic : kampen, kvinnorna, sveken
Isbn: 978-91-8901-995-9
Publisher: Votum Förlag
Category:
Novels History
Accessible since: May 2023
Narrator: Simon Väderklint
Length: 7 hours 0 minute

Audiobook

Hjälten på Titanic : kampen, kvinnorna, sveken

August har fått sparken från sitt arbete som typograf för sin medverkan i tidskriften Gula Faran, som innehåller djupt förolämpande angrepp på kungen, religionen, arbetsgivare och strejkbrytare. Han lider av ständiga pengaproblem, och förutom att han övergett sin flickvän och deras nyfödde son har han trasslat in sig i ett faderskapsmål. Dessutom har han en het och hemlig romans med den 26 år äldre agitatorn Kata Dalström.

Den intelligente men smått vildsinte August måste till slut fly från allt han ställt till med. Under falskt namn emigrerar August till Amerika 1912. Han får tag på en biljett till fartyget Titanics jungfrufärd …

Titanic krockar med ett isberg, katastrofen är ett faktum, men August hyllas för sina insatser för att rädda kvinnor och barn.

August åker runt och håller föredrag om Titanics undergång. Han träffar en ny kvinna och lyckas lura till sig ett arbete som trädgårdsmästare. Med hjälp av sitt mantra ”Jag kan, jag vill, jag skall” börjar han ett helt nytt liv. Sverige och sin son återser han aldrig. Han vägrar att åka båt igen.

Hjälten på Titanic – kampen, kvinnorna, sveken bjuder på en unik läsning där dagboksanteckningar, brev, dokument och vykort samt bilder från privata album ligger till grund för bokens handling. Vi får följa med på August E Anderssons resa genom livet – som typograf och pappa, agitator och  fredsmäklare, älskare och äventyrare, överlevare och hjälte.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone