Jump to content
Cover for Det är ingen brådska
Isbn: 978-87-2856-894-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories
Accessible since: November 2023

E-book

Det är ingen brådska

"Ett besök här ute i ödemarken kunde bara betyda en av två saker: Antingen var främlingen jagad av laget eller också var han lagen."

Den bittra och något envisa guldvaskaren Osie Powder har varit bosatt i den amerikanska vildmarken så länge han kan minnas. I den inte alltför vackra dalsänkan Powders Hole spenderar han sina dagar med att söka efter guldkorn i sin ensamhet. Två och ett halvt kilo guld i små smärtingpåsar inne i den lilla stugan bekräftar att arbetet inte är helt förgäves, men nu har det gått över 14 dagar utan att Osies arbete gett utdelning. Uppgivenheten avbryts dock plötsligt en dag av att någon kommer ridandes och vill bli bjuden på kaffe. Det är detektiven Jefferson Flint som berättar att han är på jakt efter den ökände mördaren och tågplundraren Jud Dillon. Osie Powder välkomnar detektiven till sitt hem - något som ska visa sig vända upp och ned på tillvaron för de båda männen.

'Det är ingen brådska' av Kjell E. Genberg är en spännande novell i sann western-anda.

Kjell Erling Genberg (1940-) är en svensk författare och manusförfattare från norra Hälsingland. Genberg är främst känd för sina deckarromaner, westernromaner och sin otroliga produktivitet som författare.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone