Jump to content
Cover for Mannen med nio liv - mordet på en rockikon
Isbn: 978-91-8987-003-1
Publisher: Bookea
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2023
Narrator: Maria Wells
Length: 6 hours 21 minutes

Audiobook

Mannen med nio liv - mordet på en rockikon

Det är julafton och Henry King har bjudit in sin utvalda familj till sitt palatsliknande gods Villa Rex på Lidingö. Efter en överdådig lunchbuffé deklarerar den åldrade rockikonen att det finns ett nytt testamente. Morgonen därpå hittas han mystiskt död och alla gäster som sovit över blir misstänkta.

En av dem är amatördeckaren Lizzie Andersson som ännu en gång råkar vara på samma plats där en ikon under dramatiska omständigheter dör. Ett halvår tidigare löste hon tillsammans med sin vapendragare Franz Brask och kriminalreporter Zelma Zulu mordet på klimatpolitikern Vilgot Svantesson, vilket ledde till att de startade Ikon Detektivbyrå.

För att rentvå Lizzie startar deckartrion en mordutredning parallellt med polisen. Snart står det klart att rockstjärnans komplexa livsstil med metoo-anklagelser och ett snårigt privatliv bara är toppen på ett isberg. Det finns lika många mordmotiv som en katt har liv, och som bekant har en katt bara nio liv...

"Mannen med nio liv - mordet på en rockikon" är den andra pusseldeckaren i Benjamin Falks Ikontrilogi, skriven i en svartsarkastisk stil han döpt till "Piquant Noir".


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone