Jump to content
Cover for När regnbågen exploderade och tomten dog
Isbn: 978-91-7226-767-1
Publisher: Bokförlaget Opal
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: November 2023
Narrator: Alice Sjöberg Brise
Length: 2 hours 29 minutes

Audiobook

När regnbågen exploderade och tomten dog

Magnolia har en hemlighet. En stor hemlighet. Vi snackar Area 51 och förklädda utomjordingar som står bakom kassan på Ica och säljer Trisslotter och energidricka till småbarn. Magnolia är kär. Inte i Sixten med det långa håret, Hugo på Vallgatan eller Frejas storebror Anton. Faktiskt inte i någon kille alls. För hon är kär i Astrid.   

Magnolias mamma bor i USA och har skickat en peppdagbok som räknar ner till jul. Peppdagboken är den enda som får ta del av Magnolias tankar och hemligheter. Vad kommer folk tycka om de får veta att hon gillar tjejer? Kommer de tycka att hon är konstig? Onormal? Eller till och med äcklig? Allt hon drömmer om är ett Flickvännerna levde lyckliga i alla sina dagar -slut. Men det är väl inte så troligt? Eller?  

Med värme och humor porträtterar debuterande Annelie Adamsdotter den pirriga första kärleken och de första stegen i en ung tjejs identitetsskapande. När regnbågen exploderade och tomten dog är en efterlängtad bok om rädslan att sticka ut och längtan efter att kunna vara sig själv.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone