Jump to content
Cover for Livlina
Isbn: 978-91-8990-335-7
Publisher: Bookea
Category:
Memoirs & Biography Medicine & Health
Accessible since: January 2024
Narrator: Karolina Mindell Kidanu
Length: 10 hours 43 minutes

Audiobook

Livlina

Lina vill inte leva längre. Hon står och balanserar på en bro och tänker hoppa. 

I sista sekund räddas hon av polisen. Det här skulle inte vara hennes sista försök.

Lina var bara 12 år när hon försökte ta sitt liv för första gången. Självskadebeteendet började ännu tidigare. Under hela sitt liv har hon kämpat med sitt utanförskap och att få känna att hon duger som hon är. 

Det blev ett liv fyllt av blod, död, snatteri, alkohol och en ständig jakt efter en plats i ett samhälle som inte förstod henne. Omvärlden med vänner och familj stod handfallna. De visste inte vad de skulle göra. Lina hamnade i sjukvårdens svängdörrar. Hon åkte in och ut från psyket, med rakblad och penna som ständiga följeslagare.

LivLina är Lina Larssons första bok. Det är en självbiografi byggd på hennes egna dagboksanteckningar, dikter och andra texter om ett liv med psykisk ohälsa. Hon är född 1990 i Östersund, där hon idag bor på ett SOL-boende. Med sin bok hoppas Lina att någon ska fi nna ett stöd i den att den blir en vän för den som mår dåligt men inte vet vad den ska göra. Och om du som håller i boken mår dåligt, våga be om hjälp och skäms inte för det. Det är en styrka att be om hjälp.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone