Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Apan och jag
Isbn: 978-91-2712-711-1
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Naturvetenskap Biologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Apan och jag

Författarinnan till denna bok har från sina tidigaste år växt upp med djur, levt bland dem, glatts med dem och sörjt med dem i deras svåra stunder. Vad var naturligare än att hon, när hon skulle välja yrke, sökte sig till Skansen för att på nära håll lära känna också dessa djurs tillvaro. Under ett år var hon där verksam som djurvårdare och knöt fasta vänskapsband med sina skyddslingar. Hon skildrar här livfullt och medryckande sina upplevelser.

Framför allt är det av intresse att lägga märke till hur väl djuren i allmänhet trivdes i fångenskapen och hur de trots allt förmådde bevara sin individualitet och livsglädje. Och detta gäller inte bara aporna, som har påfallande lätt att finna sig till rätta i alla livets skiften, utn även så typiska vildmarksdjur som järv, isbjörn och älg.

Intresse för djur har alltid legat för oss svenskar. Många ha under de gångna decennierna studerat vår fauna i friheten - men för att lära känna de subtilaste dragen i djurens karaktär finns det inga bättre förutsättningar än att leva med dem i fångenskapen.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone