Jump to content
Cover for En saga om en saga
Isbn: 978-91-7639-052-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile
Accessible since: September 2014

E-book

En saga om en saga

“Det var en gång en saga, som ville bli berättad och förd ut i världen. Det var helt naturligt, eftersom den visste med sig, att den redan var så gott som färdig. Många hade varit med om att skapa den genom märkvärdiga handlingar, andra hade dragit sitt strå till den genom att om och om igen förtälja dessa handlingar. Vad som fattades den, var att bli nödtorftigt hopfogad, så att den bekvämligen kunde färdas omkring i landet …”

”En saga om en saga" är berättelsen om Selma Lagerlöfs kreativa tankeprocess och strävan att förverkliga sin hyllade debutroman, "Gösta Berlings saga". Här beskrivs den omfattande processen från idé till färdigt verk, och hur boken slutligen fördes ut till läsare världen över.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone