Jump to content
Cover for Anton Modin - i rikets tjänst
Isbn: 978-91-9813-156-7
Publisher: Pub Lic
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2014

E-book

Anton Modin - i rikets tjänst

Året är 1984. Vad hände före Estonia - före ubåtskränkningarna - innan Palmemordet? Följ med till sommaren 1984, året då det kalla kriget i världen når bristningsgränsen. Palme är tillbaka som statsminister. På andra sidan Atlanten har Ronald Reagan vunnit presidentvalet. Stora satsningar görs på underrättelsetjänsterna på båda sidor järnridån.

Anton Modin är 18 år
. Han gör militärtjänst som attackdykare på Kustjägarskolan. Livet leker. Han är stark, svårigheter inspirerar honom och ingen utmaning känns för stor. Då börjar saker hända. Hans stora önskan att bli något, någon av betydelse, får en plötslig vändning i juni 1984 när han oväntat får sparken. Hans värld rasar samman och hans möjligheter att visa att han duger försvinner. Då dyker Chris Loklinth, en man i 35-årsåldern, upp i kulisserna. Han är chef på SSI:s inrikesavdelning, Byrån kallad, som skyddar Sveriges inre säkerhet - en hemlig militär enhet med långt större befogenheter än Säpo. Loklinth vill värva Anton Modin till sin avdelning för våta uppdrag - Black Ops.

Anton Modin - i rikets tjänst
är den femte boken i serien med nyckelromaner om det kalla kriget, skrivna av experten på området, Anders Jallai. Boken är en fristående fortsättning och en lämplig introduktion till underrättelse-operatören Anton Modins liv och äventyr. Ett livsöde som ska komma att förändra den svenska samtidshistorien i grunden.     

Författaren Ander Jallai är en av landets ledande thrillerförfattare. Han har en bakgrund som kustjägare i marinen och stridspilot i flygvapnet. Han har medaljerats av Hans Majestät Konungen och chefen för den ryska marinen. 2004 blev han utsedd till årets projektledare för arbetet med, och fyndet av den svenska DC-3:an.

Några pressröster om böckerna:
"Jallai är en av Sveriges allra bästa på att skapa den här typen av dramatik." (DAST Magazine)
"Rasande skickligt skrivet." (Fyra getingar i Expressen)
"Spännande och trovärdigt." (Sydsvenska Dagbladet)
"I samma anda som Guillou - fast bättre." (TV4 Nyhetsmorgon)
"Tillsammans med Jan Guillou och G.W. Persson tillhör det här gräddan av svenska thrillers på senare tid." (Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin)
"Inte bara trovärdigt - det är sannolikt." (Olof Frånstedt, f d chef Säpo kontraspionage)

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone