Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kära Lilla London
Isbn: 978-87-2653-976-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Feelgood
Tillgänglig sedan: augusti 2020

E-bok

Kära Lilla London

I centrala Göteborg, nära Christinae kyrka, bor familjen Lamberg. Det är alldeles i början av 1850-talet och ännu är det segelskeppens tid. Lars är en nyfiken pojke som med stor entusiasm undersöker den föränderliga staden och noggrant betraktar dess invånare. Ännu vet han inte vad livet har i beredskap åt honom men när han som gammal ser tillbaka på sin barndom inser han exakt hur mycket hans liv präglats av uppväxten i Göteborg, hans kära lilla London.

Lilla London-trilogin gavs ut i början av 1970-talet och följer Lars Lamberg genom livets alla skeenden under det sena 1800-talet, som pojke, ungdom och vuxen affärsman. Evert Lundström skriver om sitt kära Göteborg ur ett historiskt perspektiv under en tid då staden var i ständig utveckling. "Kära lilla London" är den första boken i trilogin.

Evert Lundström (1924-2004) var en svensk författare och översättare från Göteborg. Han debuterade som författare under eget namn 1952 med diktsamlingen "Leende handlare", men blev under sin karriär mer känd för sina historiska romaner, deckare och romaner i Göteborgsmiljö. Under pseudonymen Julius Bark skrev han också deckare tillsammans med författaren Jan Moen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone