Jump to content
Cover for Fransosernas barn
Isbn: 978-87-2677-576-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Romance
Accessible since: March 2021

E-book

Fransosernas barn

År 1663 i Bergslagen finns det bara ett liv för en anständig kvinna att välja. För Margeta Minöör betyder det att hennes mor och far gör allt de kan för att få henne ur huset. Någonstans finns det säkert en man som kan förbarma sig över henne. Men tidigare erfarenheter har satt sina spår och faktum är att Margeta inte alls vill gifta sig eller skaffa barn. Och när hon en dag träffar en grupp bokerskor är det som att en helt ny värld öppnar sig för henne. Om dessa kvinnor kan stå och slunga släggor, som vore de karlar, varför skulle inte också hon kunna gå sin egen väg?

'Fransosernas barn' är en gripande skildring av 1600-talets Bergslagen. Vi får följa en ung kvinna i hennes jakt på frihet och meningen med livet. Alltmedan hon långsamt hittar tillbaka till sin tro på framtiden – och på kärleken.

Maj-Britt Nergård (1933-2017) var en svensk författare från Riddarhyttan i Västmanland. Hon har studerat både historia och litteraturhistoria i Uppsala. Flera av hennes böcker handlar om Bergslagen och hon har bl.a. skrivit en serie om vallonerna.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone