Jump to content
Cover for Livsknuten
Isbn: 978-87-2677-577-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Romance
Accessible since: March 2021

E-book

Livsknuten

Man kunde verkligen inte beskylla Sara Schilberg för att ha haft det lätt i livet. Först var det hennes man, Johan Hurtig, som stupade i kriget och lämnade henne ensam med den unge sonen. Sedan var det soldaten Bergström som förbarmade sig över henne. Men att de i hemlighet fick en gemensam dotter var inget som spelade någon roll, när det rymliga soldattorpet skulle bytas mot en trängre bostad. Den familj han redan hade var helt enkelt viktigare. Så nu gick de där, fattighjonet Sara med dottern Sara Maja, utlämnad åt andra människors barmhärtighet. Men kanske fanns det hopp ändå – hos änklingen Erik Frisk.

'Livsknuten' är en gripande skildring av 1800-talets Bergslagen. Vi får följa kvinnorna Sara, Lisa, Maria och Johanna, vars livsöden på olika sätt kan knytas samman över generationerna. Det är kring gruvan allting i bygden kretsar – och vi får även följa de hårt arbetande männen djupt ner i det oförlåtande berget.

Maj-Britt Nergård (1933-2017) var en svensk författare från Riddarhyttan i Västmanland. Hon har studerat både historia och litteraturhistoria i Uppsala. Flera av hennes böcker handlar om Bergslagen och hon har bl.a. skrivit en serie om vallonerna.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone