Jump to content
Cover for Historiens största fälttåg
Isbn: 978-87-2802-186-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
History Humanities
Accessible since: September 2021
Narrator: Dan Kandell
Length: 5 hours 24 minutes

Audiobook

Historiens största fälttåg

Först var de dödsfiender. Sedan blev de affärspartners, därpå allierade, rivaler och så dödsfiender igen. Förhållandet mellan Hitler och Stalin förvirrade alla som försökte följa de båda männens vilja och det är tveksamt om huvudpersonerna själva förstod situationen till fullo. Operation Barbarossa gjorde slut på all tvekan.

Operation Barbarossa – invasionen av den stora fienden i öster – var därmed inledd och Hitlers planer om att skapa Lebensraum för tyskarna skulle nu genomföras. Invasionen blev början på ett krig utan regler där brutaliteten kunde jämföras med den mörkaste medeltiden. Sovjetiska soldater offrades i meningslösa anfall, krigsfångar likviderades utan nåd och miljoner civila judar mördades och kastades i massgravar. Med Operation Barbarossa förstod världen till slut att Hitler menade vad han sa när han talade om "underlägsna raser" och om att krossa "det judiska herraväldet". Han talade rent konkret om mord, utrotning och dödspatruller. Resultatet av hans tal blev så många döda på Östfronten att det kan vara svårt att förstå omfattningen. I denna bok följer vi historiens största – och mest brutala – fälttåg.

Allt om Historia tar dig med på en banbrytande resa in i det förflutna, så att du kan delta i de största händelserna i historien. Gå tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra världskriget, vikarnas härjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia är för den som vill veta mer om de spännande och dramatiska händelser från det förflutna som präglat världen vi lever i idag.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone