Jump to content
Cover for Tornsvalan
Isbn: 978-91-7719-132-2
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Novels
Accessible since: August 2022
Narrator: Sofia Berntson
Length: 8 hours 42 minutes

Audiobook

Tornsvalan

Hösten 1941. När kärlek och nya vänskaper föds väcks frågan om blod är tjockare än vatten.

När sjuttonåriga Britt Hedin hittar sin stora kärlek i Lage Ahlstedt, en äldre och frånskild realskolelärare, ställs hela hennes tillvaro på spel. Hon vet att hennes far Robert motsätter sig förhållandet och därför utvecklas relationen i smyg, men ett enkelt misstag gör att sanningen snart kommer fram.

Britt tvingas gå med i organisationen Sveriges Landstormskvinnor och skickas till norska gränsen som luftbevakare – i folkmun kallad tornsvala. Där träffar hon nya väninnor som kommer henne nära, men hon får även se livet från en ny sida när hon hamnar öga mot öga med judiska flyktingar, korrupta poliser och brittiska bombplan. Och hemma i Halland finns Lage. Men väntar han på henne eller är deras kärlekshistoria över?

I nutida Ellinge fortsätter Paula och Holger att gräva efter mysterier i bygdens historia. När de hittar en ovanlig dedikation i en bok anar de att de är något på spåren – ett olöst mord från 1940-talet. Vem mördade egentligen Robert Hedin? Och varför hade så många anledning att vilja se honom död?

Tornsvalan är den andra fristående boken i Ellingeserien, ett spännande och romantiskt drama som berättas både i nutid och dåtid, om en del av Sveriges historia som få känner till.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone