Jump to content
Cover for Aktivisterna i Kroklyckan
Isbn: 978-91-8000-662-0
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Novels Feelgood
Accessible since: April 2023

E-book

Aktivisterna i Kroklyckan

Uppsagd från sitt jobb på bensinmacken är Lasse Bengtsson dömd till ett liv framför motorsporten på teve. Men Lasses fru Eva börjar tröttna på att se sin man långsamt dra med sig deras gemensamma vardag ner i avgrunden. Eva bestämmer sig för att ge allt en sista chans och bjuder in Lasse till en myskväll, hittar en klimatdokumentär som verkar spännande och innan hon vet ordet av har hon satt eld i baken på honom.

Lasse bestämmer sig för att rädda planeten, men blir utmanad av bostadsrättsföreningens äregiriga och pedantiska ordförande, den pensionerade studierektorn Olsson. Mitt i sin goda gärning tvingas Lasse dessutom brottas med en fru som vill förverkliga sig själv och en granne som är besatt av att kväva varje tillstymmelse till klimatarbete.

Under några omvälvande sommarveckor, i ett idylliskt bostadsområde någonstans i Sverige, ställs snart allt på sin spets.

“Aktivisterna i Kroklyckan” är en hejdlöst rolig historia om en mans besatthet av att rädda planeten, och om de som gör allt för att stoppa honom. En bok för alla som gillar Fredrik Backman.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone