Jump to content
Cover for Okänd hjälte
Isbn: 978-91-8077-150-4
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years For emergent readers
Accessible since: May 2023
Narrator: Louise Löwenberg
Length: 27 minutes

Audiobook

Okänd hjälte

Vet du att vår historia är full av fantastiska personer, dramatiska och blodiga händelser, vänskap och kärlek? Följ med på en spännande historiespaning!

Hazel har dyslexi och kämpar med att läsa högt i skolan. Däremot är hon duktig på matematik, och hon gillar ekvationer. Det är 1930-tal i Storbritannien och hennes pappa arbetar på en fabrik som bygger flygplan. De testflyger det nya stridsflygplanet ”Spitfire”, men det behöver fler kulsprutor som kan skjuta fortare. Hazel hjälper sin pappa att räkna, och snart har hon hittat en lösning!

Hazel Hill är en för mång okänd hjälte. När hon var tonåring gjorde hennes uträkningar att det nya planet Spitfire bidrog till de allierades seger i andra världskriget.

Sagt om Döden i mörkret

Bokens största förtjänst är att författaren trovärdigt gestaltar denna verkliga händelse. Genom berättelsen förstår man även något om dåtida livsvillkor för vanliga människor, vilket är riktigt god historieundervisning.

Birgitta Mark, BTJ

Sagt om Skotten som dödade

Författaren beskriver på ett både spännande och historiskt riktigt sätt denna viktiga och skrämmande händelse. /.../ Boken är lättläst och skriven på ett vardagligt språk med både spänning och humor.

Agneta Warheim, BTJ


Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Böckerna är indelade i sex nivåer. Historiespanarna ligger på nivå 4 av 6.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone