Jump to content
Cover for Kalla kriget
Isbn: 978-91-8077-152-8
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years History For emergent readers
Accessible since: May 2023
Narrator: Sara Losten
Length: 31 minutes

Audiobook

Kalla kriget

I 46 år pågick det kalla kriget mellan supermakterna USA och Sovjet. Under denna tid fanns ett ständigt hot om kärnvapenkrig och det var nära att ett tredje världskrig bröt ut. I den här boken får du veta bland annat veta mer om hur kalla kriget började, om Europa som delades upp i det diktatoriska öst och det demokratiska väst och om hur kalla kriget påverkade andra länder i världen.

I dag finns nya supermakter, som Ryssland och Kina. Och trots FN:s arbete för att förbjuda och minska antalet kärnvapen i världen finns det i dag flera länder som har skaffat kärnvapen. Efter att Ryssland invaderade Ukraina 2022, har hoten om kärnvapen och ett tredje världskrig blivit aktuella igen.

I faktaserien Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena. 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone