Jump to content
Cover for Bröllop till salu
Isbn: 978-91-6424-451-2
Publisher: Piratförlaget
Category:
Novels Feelgood
Accessible since: May 2023

E-book

Bröllop till salu

”trollbindande berättelse om invånarna i byn Stjärnhov i

Sörmland…Drömmar kommer till liv och hoppets stjärna lyser klar.”

BTJ Helhetsbetyg: 4.I den lilla orten Stjärnhov finns en butik som säljer begagnade bröllopsklänningar. Den drivs av Jeanette, 35 år och singel, och nej, i den butiken dyker det inte upp några singelkillar direkt. På en middag hos en vän träffar hon däremot David. Han är snygg på ett lite skevt sätt en riktig drömkille, men verkar ha varit med om något förfärligt. Kanske kan hon få honom att glömma det en stund?                 

 

Förutom butiken är det mormor Karin som håller Jeanette kvar i Stjärnhov. Karin är dement och Jeanette besöker henne två gånger i veckan. Under en av deras fikastunder börjar mormor prata om när hon var ung och gick på bio och kondis, men när Jeanette nyfiket frågar med vem svarar mormor undvikande.

 

Sensommaren 1957 har Karin just börjat arbeta på glassfabriken i Flen och inkvarterat sig hos sin faster i Stjärnhov. En morgon när hon väntar på tåget går hon till stationskiosken. Flickan som arbetar där är inte någon filmstjärna, bara en vanlig tjej i en kiosklucka, och ändå är hon det vackraste Karin sett.

 

Bröllop till salu är den fristående uppföljaren till Drömmar till salu, där vi kort mötte Jeanette. Det är en berättelse om hopp som överlever allt, om drömmar om romantik i en butik full av bröllopsklänningar och om att träffa sitt livs kärlek – och tvingas hålla det hemligt.

 

Ada Wester är förläggare och innan pandemin drömde hon om att bo på landet och skriva böcker. Förra året kom hennes debutbok Drömmar till salu ut. Några dagar senare köpte hon och hennes sambo ett hus i just det lilla samhälle i Sörmland där boken, liksom uppföljaren Bröllop till salu, utspelar sig. EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone