Jump to content
Cover for En stund i Sverige
Isbn: 978-91-8988-787-9
Publisher: Bookea
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: December 2023
Narrator: Annika Kits
Length: 4 hours 29 minutes

Audiobook

En stund i Sverige

Författaren Anna Ivarsson satt som förlamad framför tv:n, hennes ögon tårades. Krig? I Ukraina? Så fruktansvärt. Vad behöver alla dessa stackars flyktingar utstå? Plötsligt kändes det som att år 2015 var igår.  

I En stund i Sverige får vi följa en rad händelser på ett transitboende. Allt från vardagliga dilemman, språkförbistringar till vilsenhet hos de människor som har flytt. Vi får följa med i arbetet på ett av de boenden som startades 2015, och lära känna de nyanlända. Huvudpersonen Ali är en av alla dem som sökte skydd. Hur hamnade Ali i Sverige och varför? Kommer han att få stanna? Boken skildrar hur människor från olika kulturer möts och livslånga band skapas.  

Detta är Anna Ivarssons debutbiografi. I boken tar hon sig an en helt unik uppgift och hon tvingas gång på gång att ompröva gamla sanningar. Hon vill att vi ska ha ett öppet sinne - döm inte på förhand, utan bedöm enskilda individer. Boken vänder sig därför både till de som har fördomar och ibland dömer på förhand och de som vill lyssna till en verklighetsförankrad berättelse.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone