Jump to content
Cover for Ingen ängel
Isbn: 978-91-8974-015-0
Publisher: The Book Affair
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: December 2023
Narrator: Louie Marti
Length: 5 hours 9 minutes

Audiobook

Ingen ängel

"JAG HAR ALDRIG VARIT NÅN ÄNGEL MEN JAG ÄR EN DJÄVUL PÅ ATT ÖVERLEVA"

En lika osannolik som hejdlös livshistoria om en man som vägrat inordna sig och som gett sig tusan på att aldrig ta ett nej, utan att gå sin egen väg till varje pris.

Louie Marti växer upp i Rinkeby i en romsk familj och gör sin första indrivning redan som åttaåring. Louies mormor är bankrånare och hans pappa pastor i Filadelfiakyrkan, men han är ingen ängel.

Louie har problem i skolan men är socialt begåvad och har ett minst sagt drivet affärssinne. Han börjar sälja mobiltelefoner via Gula Tidningen och märkesjeans till lärarna på skolan. Trots att alla tecken på dyslexi finns där, är det ingen som hjälper honom. Han får klara sig själv, tills han en dag finner tryggheten i en av världens mest beryktade mc-klubbar. I klubben hittar Louie för första gången en samvaro med ordning och struktur. Men när han får en roll i populära tv-serien Gåsmamman inser han att han vill arbeta som skådespelare och det är dags att bryta med det förflutna.

En berättelse om att lämna den kriminella världen bakom sig och om vad det innebär att jaga en dröm som få anser att han har rätt till. Han anlitas även som föreläsare inom ämne som motivation och förändring. Han brinner även för att hjälpa barn och unga som lider av dyslexi, något han har egna erfarenheter av.

"Ingen ängel är en fascinerande berättelse om ett liv som präglas av fattigdom och kriminalitet men också av framåtanda, kreativitet och livslust. På många sätt skildras här ett märkligt och intressant livsöde och Louie Marti, idag skådespelare och entreprenör, håller verkligen inte tillbaka. Det är en bok som helt sonika är skriven utan pardon och med ett stort hjärta." BTJ


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone