Jump to content
Cover for Andra världskriget - händelser och personer
Isbn: 978-87-2711-987-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture History
Accessible since: January 2024
Narrator:
Håkan Mohede
Kim Rhedin Hüttner
Length: 5 hours 21 minutes

Audiobook

Andra världskriget - händelser och personer

"Andra världskriget - händelser och personer" är en samling berättelser om händelser och personer relaterade till andra världskrigets fruktansvärda skeende. Samlingen består av kortare artiklar och reportage, tidigare utgivna som enskilda titlar, och ger inblick i krigets mest omtalade företeelser och ögonblick.

Vad var familjen Mitfords koppling till Hitler och hur långt skulle Unity Mitfords besatthet av diktatorn ta henne? Slaget om Kiev räknas som historiens största inringningsslag, men hur mycket vet vi egentligen om bakgrunden och den stora kontexten? Legenden om Erwin Rommel har haft starkt fäste i västvärldens historia i över 60 år, men vem var Nazitysklands mest kända general under ytan? Vad utspelade sig egentligen under rättegångarna i Nürnberg och vad har vi, mänskligheten, lärt oss av vår historia?

Samlingen innehåller: Hitlers brittiska beundrare, Slaget om Kiev - Stalins största nederlag, Rommel - Hitlers geniale ökenräv, Slaget om Berlin, SAS och operationerna på D-dagen, Auschwitz och Rättegångarna i Nürnberg.

Titlarna är ursprungligen publicerade av Orage. Auschwitz och Rättegångarna i Nürnberg av Orage i samarbete med BBC.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone