Jump to content
Cover for Vetenskapliga under och upptäckter
Isbn: 978-87-2711-992-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture Psychology Medicine & Health
Accessible since: January 2024
Narrator:
Håkan Mohede
Kim Rhedin Hüttner
Sofia Watts
Length: 2 hours 19 minutes

Audiobook

Vetenskapliga under och upptäckter

"Vetenskapliga under och upptäckter" är en serie om olika fenomen som med hjälp av vetenskap går att förklara, utforska och få en bättre förståelse av. Samlingen består av kortare artiklar och reportage, tidigare utgivna som enskilda titlar, och ger inblick i såväl vardagliga som extraordinära fenomen.

Hur ofta är det vanligt att ha sex i en etablerad relation? Kan man väcka sexlusten igen? Går det att träna på att få orgasm? Sexologen Margrete Wiede Aasland är expert på samlevnadsrådgivning och svarar på allt du inte vågar fråga din husläkare om i det inledande avsnittet “20 frågor och svar om sex”.
Vad är egentligen stress? Och hur ska vi i vardagen handskas med den? Stress kan förklaras ur ett psykologiskt, biologiskt och medicinskt perspektiv och för att på djupet förstå den, krävs inblick i hur händelseförloppet i kroppen faktiskt ser ut. Så, vad är det egentligen som händer i kroppen när den utsätts för stress? Och hur kan vi rent praktiskt hantera stress när den uppstår?
 
Detta och mycket mer får vi ta del av i denna serie om vetenskapliga fenomen. Samlingen innehåller titlarna: 20 frågor och svar om sex, Vad händer i kroppen när den utsätts för stress?, Bakteriernas kraft, SARS: Jakten på ett botemedel, Dags för en digital detox, Mindfulness - så fungerar det, Vilken kost är bäst för vår jord och Varelser på djupet.Titlarna i samlingen är ursprungligen publicerad av Orage. Bakteriernas kraft, Dags för en digital detox, Mindfulness - så fungerar det och Vilken kost är bäst för vår jord? av Orage i samarbete med BBC.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone