Jump to content
Cover for Lill-Nisse får en elefant
Isbn: 978-87-2637-299-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: March 2024

E-book

Lill-Nisse får en elefant

“Elefantunge bortskänkes… En elefant-flicka vid namn Ghita, en månad och 100 kilo stor. Rätt person kan räkna med att få en kamrat för livet. Personligt besök hos Cirkus Salamander idag mellan 11 och 12.”

Lill-Nisse spärrar upp ögonen när han läser vad som står i tidningen. Var det verkligen sant?! Tanken gjorde honom exalterad och alldeles lycklig. Han kunde inte tänka sig något finare än att ha en alldeles egen elefantkompis. Han tittar ner på sin klocka, den visar strax före 11, och han skulle hinna precis i tid till Cirkus Salamander om han cyklade på stört. Hans pappa säger såklart blankt “nej!” när Lill-Nisse viftar med tidningen och berättar om elefanten som behöver ett hem. Men, han bestämmer sig ändå för att det inte skadar att cykla dit och bara titta på Ghita.

Väl på plats blir mötet med den gulliga elefantungen starten på något helt nytt. Ghita och Lill-Nisse har som ett magiskt band mellan sig och cirkusdirektören säger att Ghita måste få följa med Lill-Nisse hem. Men vad ska hans pappa säga? Och hur lever man egentligen tillsammans med en elefant?

Karl-Aage Schwartzkopf (1920-2009) var en svensk barn- och ungdomsförfattare, uppvuxen i Skåne. Han är främst känd för sina barnboksserier “Lill-Nisse” och “Familjen Tuff-Tuff”, men arbetade också som redaktör för resetidningen Utflykt.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone