Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vilddjur
Isbn: 978-91-7979-779-9
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
9-12 år
Tillgänglig sedan: maj 2024

E-bok

Vilddjur

Ny storslagen fantasyserie för alla som älskar Percy Jackson, Hungerspelen och Narnia

I största hemlighet lever hamnskiftarna mitt ibland oss. Hamnskiftarna är vilda djur med mystiska krafter, som kan förvandla sig till människor när de vill, och de kämpar för mark, makt och vilska - den urgamla kraften som tvingar naturen att lyda dem.

Men det här vet Embla ännu ingenting om. Hon har nog med saker att hantera: en ny skola, en asjobbig storasyster och föräldrar som alltid lägger sig i. När mystiska saker börjar hända runt henne upptäcker Embla att hon verkar vara utvald att spela en avgörande roll i en livsfarlig maktkamp. Problemet är bara att hon inte verkar ha några speciella krafter alls.

Trots detta beslutar Embla sig för att genomgå hamnskiftarnas årliga prov, utmarksprovet. Hon inser snabbt att detta prov är på liv och död. Nu måste hon inte bara klara provet i den magiska vildmarken, hon måste också upptäcka vem hon egentligen är innan de ondskefulla ugglorna fångar henne i sina rakbladsvassa klor.

"Vilddjur" är första delen i en fantasyserie som tagit läsarna med storm! Boken vann debutantpriset Trollkrittet 2024, samt är nominerad till ARKs barnbokspris 2024 och Bokslukarpriset 2024/2025.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone